Technológia fejlesztés a Pannon Tools Kft.-nél.

logo

A Pannon Tools Kft. győri telephelyén egy
szikraforgácsoló berendezést, egy lézervágót és egy
élhajlítógépet vásárolt meg a Széchenyi 2020 program
keretében elnyert 60,007 millió forintos vissza nem térítendő támogatás segítségével.

A társaságunk 1993-ban alakult, magyar tulajdonban lévő gazdasági társaság. Főtevékenységünk kezdetben a szerszámgyártás volt, majd a kialakult piaci kereslet végett tovább fejlesztettük gyártási technológiánkat és lemezalkatrészek gyártását is végezzük.

Fejlesztésünk célja volt a versenyképességünk javítása, a nagyobb hozzáadott érték tartalmú termékek gyártása. A társaságunk a beszerzett gépek segítségével bővíti a magas minőségű termékeinek termelését, így megőrizi versenyképességét a piacon.

A projekt keretében megvásároltunk egy AgieCharmilles FORM 30 HMI tömbös szikraforgácsoló gépet, egy Amada LCG-3015 NT Lézerkivágót és egy LVD PPEB-EFL 170/3050 élhajlító gépet. A gépek korszerűek, az európai minőségi követelményeknek megfelelő berendezések. A beszerezett technológia a társaságunk részére egy eddig nem használt új technológia, mellyel kitűnő minőséget tudunk elérni, a kapacitásbővítése mellett. 2015.10.30-án megrendeltük az első berendezést, 2016.12.15-én megtörtént az utolsó berendezés üzembe helyezése is. Az utolsó kifizetés 2016.11.17-én történt meg.

A fejlesztés során beszerzett gépeket azonnal hasznosításba vettük, ezért a fejlesztés befejezését követően, azonnal integrálódott a társaságunk napi működésébe. A társaságunk megfelelő szakmai és szervezeti háttérrel rendelkezik a fejlesztés során beszerzett eszközök működtetéséhez, valamint a fejlesztés során közvetlenül és közvetett módon létrejövő eredmények fenntartásához.

A projekt megvalósítása során beszerzett eszközök hozzájárulnak, hogy a társaság a piac szignifikáns szereplője legyen, ezáltal növekszik értékesítésünk modernizációja. A projekt megvalósítása hozzásegítette a társaságot versenyképességének javításához és a bevételeinek növeléséhez. A projekt során megvásárolt eszközök a minőségi technológiát testesítik meg, és mindenben megfelelnek az Európai Unió által támasztott szigorú biztonsági előírásoknak.

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg, a közel 60 millió forint európai uniós támogatás segítségével.

A projektről bővebb információt a www.pannontools.hu oldalon olvashatnak.

 

További információ kérhető:
Tóth Lajos
Elérhetőségeink: telefonszámunk:06 (96) 504 912, e-mail címünk: 
A projekt azonosítószáma: GINOP-1.2.1-15-2015-00463
Befejezés időpontja: 2016.12.15.; Támogatás aránya: 28%