“LED fényforrás modulra épülő, szabványosan beépíthető álmennyezeti mélysugárzó lámpatest termékcsalád fejlesztése és gyártása” című projekt befejezése

logo

A PANNON TOOLS Szerszámgyártó Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. 44,72 millió forint vissza nem térítendő uniós támogatást nyert el, az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott támogatásból. A projekt a “Vállalatok komplex technológiai innovációjának támogatása” pályázati kiírás keretében valósult meg. A projekt összköltsége 129,428 millió forint volt.

A Pannon Tools Kft. egy 1993-ban alapított magyar tulajdonban lévő társaság, melynek fő tevékenysége szerszámtervezés és gyártás. A társaság fő célkitűzése a szerszámgyártás fejlesztése mellett az új lehetőségek kutatása, tesztelése, tevékenységi körének bővítése.

A társaság a verseny- és adaptációs képességének folyamatos javítására törekszik, melynek az önköltségi szintek csökkentése és a gyártási volumen növelése mellett a hatékonyság javítása az elsődleges célja. Ezen felül a piaci igényekhez való alkalmazkodás mellett a vevői igények minél magasabb szintű kiszolgálására törekszik a társaság, melynek érdekében valósította meg technológiai innovációját. A projekt segítségével a társaság egy új termékcsalád bevezetésével bővítette tevékenységi körét, ezáltal új piaci szegmensek elérését célozta meg. A társaság a projekt segítségével jelentős lépést tud tenni a versenyképességének további növeléséhez.

A fejlesztési projekt részben a Lumino-Tech Kft.-től már megvásárolt know-how-ra, részben a társaság meglévő eszközeire és alkalmazott technológiáira épült. A projekt célja az volt, hogy a társaság a belső építészeti, világítástechnikai piaci igényeknek megfelelő, korszerű, innovatív, a világ élvonalát képviselő LED fényforrás-modult magába foglalni képes mélysugárzó lámpatestet fejlesszen ki.

A projekt tárgya a LED fényforrás modulra épülő, szabványosan beépíthető álmennyezeti mélysugárzó lámpatest termékcsalád műszaki-mérnöki kifejlesztése, továbbá a gyártáshoz szükséges gyártószerszámok elkészítése, 0 szériás próbagyártás volt. A fejlesztés megvalósítása az eredeti célkitűzéseknek megfelelően került kivitelezésre, a társaság előállított egy prototípus minta példányt, amelyet az értékesítési partnerével közösen (Lumino-Tech Kft.) egy közelkeleti kiállításon be is mutatott.

A projekt megvalósításának eredményeképp a társaság erősíteni tudta verseny- és adaptációs képességét, valamint bővíteni tudta tevékenységi körét.