Innovációs beruházás a Pannon Tools Kft.-nél

logo

A Pannon Tools Szerszámgyártó Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. sikeresen pályázott Új Széchenyi Terv keretében meghirdetett Innovációs eredmények hasznosításának támogatása a KKV részére tárgyú pályázati kiíráson. A 43,5 millió forint összköltségvetésű projektjéhez 19,433 millió forint vissza nem térítendő támogatáshoz jutott.

A társaságunk 1993-ban alakult, magyar tulajdonban lévő gazdasági társaság. Főtevékenységünk kezdetben a szerszámgyártás volt, majd a kialakult piaci kereslet végett tovább fejlesztettük gyártási technológiánkat és lemezalkatrészek gyártását is végezzük.

A projekt keretén belül a társaságunk innovációs eredmények hasznosításának támogatása, technológiai beruházás támogatási céllal nyújtotta be pályázatát. A projekt megvalósítása során vásároltuk meg a Ponthegesztő berendezést ABB 6- tengelyes robottal (Suzuki 3 és 5 ajtós ülőlap összeszerelő és CO hegesztő).
Ezzel a berendezéssel egy új technológiát valósítottunk meg, mely az autóipari megrendelők kiszolgálását teszi gazdaságossá.

A technológia alkalmazása jóval olcsóbb, mint az eddig használt több lépésben végzett munkafolyamat. A költség megtakarításon túl, környezetvédelmi szempontból is előnyös.
A beszerzett Suzuki 3 és 5 ajtós ülőlap összeszerelő és CO hegesztő berendezés robot kézi beavatkozást nem igényel, az előre programozott feladatokat önállóan végzi.

A társaság megfelelő szakmai és szervezeti háttérrel rendelkezik a fejlesztés során beszerzett eszköz működtetéséhez, valamint a fejlesztés során közvetlenül és közvetett módon létrejövő eredmények fenntartásához. A minőségnek és a pontos munkavégzésnek, valamint a korszerű gépnek köszönhetően a megrendelési volumen várhatóan növekedni fog. A társaságunk a fejlesztést a győri telephelyén valósította meg, mely fejlesztés elősegíti a jelenlegi munkahelyek megtartását.

A projekt megvalósítása során beszerzett eszközt azonnal hasznosításba vesszük, így az üzembe helyezés után azonnal integrálódik a társaság napi működésébe.
A projekt során megvásárolt eszköz a minőségi technológiát testesíti meg, és mindenben megfelel az Európai Unió által támasztott szigorú biztonsági előírásoknak is.

A projekt megvalósítása során beszerzett eszköz hozzájárul, hogy társaságunk a piac szignifikáns szereplője legyen, ezáltal növekszik az értékesítés modernizációja.
A projekt megvalósítása hozzásegítette a társaságunkat versenyképességének javításához és a bevételeinek növeléséhez.

Pannon Tools Kft.
Cím: 9027 Győr, Ipari Park, Tó u.4.
Kapcsolattartó: Tóth Lajos
Tel: +36-96-504-912
Honlap: www.pannontools.hu
www.ujszechenyiterv.gov.hu