Cégtörténet

1964 – A cégalapító – Tóth Lajos – szerszámkészítőként kezd dolgozni a Magyar Vagon- és Gépgyár szerszámüzemében, majd 1968-tól munkáját a GYÁÉV szerszámüzemében folytatja. 

1971 és 1979 között – A cégalapító az ELZETT Lemezárugyár szerszámüzemében dolgozik és megszerzi a szerszámkészítő mestervizsga oklevelet. 

1979-től 1993-ig – Tóth Lajos szerszámkészítő kisiparosként dolgozik. 

1993 – Fejlődik a vállalkozás, korlátolt felelősségű társaság formában megalakul a Sat-Metal Kft., mely szerszámgyártással és sajtolással foglalkozik. 

2000 – Arculatfejlesztés, új logó készítése. A logóban található háromszögek a stabilitást, a több lábon állást szimbolizálják. A cég megváltoztatja nevét, immár Pannon Tools Kft. néven működik tovább. A cégnévben található Pannon szó, a régiónk ókori római nevéből – Pannonia – származik, a Tools angol szó, jelentése szerszám, eszköz. Célunk volt, hogy külföldi megrendelőink már a névből is azonnal tudják, hogy mivel foglalkozunk.

2000-2001 – Bevezetésre és alkalmazásra kerül az ISO 9001:2000 szabvány szerinti minőségirányítási rendszer, melynek első tanúsítása 2001. augusztusában megtörtént. – A minőségirányítási rendszer sikeres auditja után a TÜV Rheinland-tól megkapjuk a tanúsítványokat a hideg- és melegalakító, műanyagformázó szerszámok tervezése és gyártása, alkatrészek gyártása, összeszerelése tevékenységi területre vonatkozóan. 

2002. július – Beszállítottuk az első alkatrészeket az ALPINE részére. A korábbi sikeres vevői audit, a tevékenységünk és referenciáink alapján az ALPINE fémalkatrész beszállítói lettünk.

2005 – A lemezalkatrész gyártás, sajtolás válik a fő üzletággá. A Győri Ipari Parkban egy új 3300 m2-es alapterületű gyártócsarnokot építettünk, melyben sajtolóüzemet létesítettünk. Az üzembe új, nagy teljesítményű 315 és 250 tonna nyomóerejű excenterprés-sorokat is telepítettünk. A gyártócsarnokban hegesztőrészleget is kialakításra került. Elkezdődik az ISO 14001: 2004 szabvány szerinti környezetirányítási rendszer kialakítása. 

2006 – Kiépült az ISO 14001: 2004 szabvány szerinti környezetirányítási rendszer, melynek tanúsítása 2006 júliusában sikeresen megtörtént. 

2007 – Az alkatrészgyártó üzem bővítése hamarosan szükségessé vált, ezért egy további 2000 m2-es, híddarukkal felszerelt gyártócsarnokot építettünk, ahol a szociális blokk bővítése mellett egy 500 m2-es raktárcsarnok is kialakításra került.
Ezen új csarnokba további, nagy asztallal rendelkező, 250 tonna – 400 tonna nyomóerejű sajtológépeket állítottunk üzembe, valamint a másik, Reptéri úti üzemünkből is áttelepítettük a présgépeket. Ezzel az alkatrészgyártási kapacitásunk egy telephelyre került. 
2007. július – Beszállítottuk az első alkatrészeket a SUZUKI részére. Közvetett módon már több éve gyártottunk Suzuki autóalkatrészeket, ebből származó tapasztalatunk, fejlesztéseink eredményeként ettől fogva közvetlenül is beszállítunk a SUZUKI részére. 

A sikeres vevői auditok eredményeként további jelentős cégeket is megrendelőink között üdvözölhetünk: TOYO SEAT, RÁBA, EMIKA.

Folyamatosan fejlesztjük, optimalizáljuk gyártási folyamatainkat, melyek eredményeként 2008-tól napjainkig számos jelentős cég számára gyártottunk minőségi alkatrészeket.

2008 – DELONGHI; 2009 – THOMSON; 2011 – GEDIA, VOGEL&NOOT; 2012 – DANA, GROSSHAUS

2013 – MAKITA; 2014 – ACPS AUTOMOTIVE, MAO; 2015 – VIESSMANN; 2016 – OBO BETTERMANN;

2018 – BUSCH HUNGÁRIA; 2019 – NORMA INSTRUMENTS; 2020 – WKW HUNGÁRIA KFT; 

 

2015 – A termékgyártási tevékenységünk továbbfejlesztése érdekében lézervágó üzemrészt alakítottunk ki. A lézervágó csarnokban a legkorszerűbb AMADA ÉS LVD gépeket használjuk.
Napjainkra a lézervágási tevékenységünk húzóágazattá vált, nagy mennyiségben szállítunk lézervágott alkatrészeket az autóipar és a gépipar számára. Minőségorientált, tapasztalt munkatársaink és korszerű gépeink által termelékeny módon, a legmagasabb elvárásoknak megfelelő alkatrészeket állítunk elő. 

2016 – A lemezmegmunkáló részlegünkön csúcstechnológiát képviselő hidraulikus élhajlító gépet helyeztünk üzembe. 

A CNC vezérelt élhajlító gép pontos megmunkálást tesz lehetővé, a különféle élhajlító szerszámokkal összetett lemezalkatrészek legyártása is lehetséges.

2017 – Szerszámgyártási és karbantartási tevékenységünk fejlesztése érdekében új, nagy teljesítményű 5-tengelyes valamint 3-tengelyes DMG MORI CNC megmunkálóközpontokat vásároltunk. Fejlesztésünk célja a versenyképességünk javítása, a nagyobb hozzáadott érték tartalmú termékek gyártása.

2020. október Új menedzsment irányítja a cégünket. Az egykori cégalapítónk, Tóth Lajos lánya, Tünde vette át az ügyvezetői teendőket, fia, Attila létesítmény főmérnökként tevékenykedik, cégvezetői minőségben pedig Dominek Ákost üdvözöltük cégünknél.

2021. április – A lézervágó kapacitások növelése érdekében új AMADA fiber lézervágó gépre ruháztunk be, így lézerüzemünkben már 4 gépen folyik a termelés.