Cégbemutatás:

Tóth Lajos
Ügyvezető igazgató
A Pannon Tools Kft. 1993-ban alakult, magyar tulajdonban lévő gazdasági társaság.
Fő tevékenységünk az elején a szerszámgyártás volt, ám a kezdetektől fogva rendelkeztünk néhány excenterpréssel is, hogy az általunk készített hidegalakító szerszámokat helyben kipróbálhassuk. Ezáltal bővültek lehetőségeink, így nem csak a szerszámok elkészítését tudtuk elvállalni, hanem a hidegalakító szerszámokkal a lemezalkatrészek gyártását is. Ez egybevág üzletfilozófiánkkal, miszerint egy vállalkozásnak több lábon kell állnia. Ezen tevékenységeink ráadásul kiegészítik egymást, hiszen egy présüzemnek szüksége van szerszámkészítő háttérre, ahol a rendszeres szerszámkarbantartások, javítások elvégezhetők.

Szerszámgyártó üzletágunk minden lehetséges szerszámkonstrukció legyártására képes, gyártunk:
  • hidegalakító szerszámokat, (kivágó-, lyukasztó-, hajlító- stb. szerszámok, sorozat-, és progresszív szerszámok),
  • melegalakító szerszámokat, (süllyeszték-, és kovácsszerszámok),
  • műanyag fröccsöntő, fúvó szerszámokat,
  • alumínium nyomásos öntőszerszámokat.
Dinamikus fejlődésünk, a fejlesztések következtében a lemezalkatrész gyártás, sajtolás 2005-re a fő üzletággá nőtte ki magát.

Növekvő megrendelésállományunk miatt, ügyfeleink igényeinek még magasabb kiszolgálása érdekében 2005-ben a Győri Ipari Parkban egy új 3300 m2-es alapterületű gyártócsarnokot építettünk, melynek 1/3-án, 1100 m2-en egy új sajtolóüzemet létesítettünk. Az üzembe új, nagy teljesítményű 315 és 250 tonna nyomóerejű excenterprés-sorokat is telepítettünk. A gyártócsarnokban hegesztőrészleget is kialakítottunk, ahol 5db pont/dudorhegesztő gép üzemel.

Az alkatrészgyártó üzem bővítése hamarosan szükségessé vált, ezért 2007-ben még egy 2000 m2-es, híddarukkal felszerelt gyártócsarnokot építettünk, ahol a szociális blokk bővítése mellett egy 500 m2-es raktárcsarnok is kialakításra került. Ezen új csarnokba további, nagy asztallal rendelkező, 250 tonna - 450 tonna nyomóerejű sajtológépeket állítottunk üzembe, valamint a másik, Reptéri úti üzemünkből is áttelepítettük a présgépeket. Ezzel az alkatrészgyártási kapacitásunk egy telephelyre került.

Ügyfeleink megtartása, megelégedettségük elnyerése és az ügyfélkör szélesítése érdekében, a tevékenységünk minőségi színvonalának emelése érdekében 2001-ben bevezettük és azóta is alkalmazzuk az ISO 9001:2000 szabvány szerinti minőségirányítási rendszert.

Cégünknél kiépítettük az ISO 14001: 2004 szabvány szerinti környezetirányítási rendszert, melynek tanúsítása 2006 júliusában sikeresen megtörtént.

Folyamatosan törekszünk arra, hogy megrendelőink kívánságainak maximálisan eleget tegyünk. Bízunk abban, hogy hamarosan Önt is ügyfeleink között üdvözölhetjük!